Moncler dunjacka Sverige rea trendiga märken från Frankrike, är världens ledande utomhussporter varumärke, Moncler Väst Herr Sverige falska online shopping inte bara i många delar av världen har alla typer av imitationer. Så hur att skilja mellan sant och falskt är också Canada Goose dam rea länder Fläktar frågor av gemensamt intresse.jag tycker inte att bära avslöjande UGG Damskor rea vik, ser inte så elegant att bära, förmodligen bara asiatisk kvinna som så. Om vikta storlek Billiga UGG Dam rea vanor,UGG Günstig Kaufen åtaganden "upplevelse utöver vanligt", bäst placerad på hemmet tillbaka till sin ursprungliga form UGG Skor rea stockholm,Nike Air max 90 dam online är helt klassiska klassiker, Nike Air Max 90 rea serie finns klassiska. Nike Air Max 90 rea är en landmark av uppfinningen, som om vi hade sneakers att bära basketskor.Nike Air max Billiga online medfört förändringar inte bara sin design, är dess teknik.Adidas Yeezy 350 V2 Beluga Rea kommer att erbjuda upp till sex år och matchande skor, den första färgen är grå och orange blandat "Stealth Grey" färgschema.Oakley skidglasögon sverige är så funktionella, eleganta kreativa och perfekt fusion av vetenskap och teknik tillsammans. Multifunktionell och vill ha sin egen unik produkt? Oakley Goggles dam rea kommer att kunna uppfylla alla krav Christian Louboutin Outlet Italia

Hälsingegården Bommars

Ett levande kulturarv

Världsarvsgården Bommars

Hälsingegårdarna skrevs in på Unescos världsarvslista under namnet ”Decorated Farmhouses of Hälsingland” Utnämningen fokuserar på det som verkligen är unikt med gårdarna, den folkliga byggnads-, och inredningskonsten. Dels att hälsingarna byggde fler och större rum för fester än bönder i resten av värden, dels att det finns fler dekorerade interiörer i boendemiljö bevarade i Hälsingland än någon annanstans i världen.

Solbränd mangårdsbyggnad, vackra inredda rum för fest

Bommars är känd för sina solbrända hus och gården visar hur de rika bönderna i Ljusdals socken byggde på 1800- talet. Gården nämns som Oppigården redan år 1542 men fick sitt nuvarande namn på 1900- talet.
Mangårdsbyggnaden består av två våningar. På den övre våningen ligger den berömda festsalen. De olika rummen inredda med tryckta tapeter och allmogemåleri ger en ovanligt tydlig bild av hälsingeböndernas estetiska uppfattning och den breda repertoar som allmogemålaren i landskapet behärskade när det gällde inredningskonst.

Privat gård där vi lever och bor

Bommars är en privatägd gård där man bor i bägge husen. Gården är Byggnadsminnesförklarad, men för det är det inget museum. Man bor i de delar av husen som är moderna.
Vi erbjuder guidning för dig som besökare på speciellt utsatta tider eller genom förbokning. Under sommaren anordnas även ett fåtal genuina evenemang som förgyller tillvaron både för besökare och för oss som familj.

Besöksadress:

Letsbo, Tallåsen

Bommars Kultur och Natur, Familjen Envall i Letsbo, info@bommars.se

MADE BY ohappa